De monarchie en Oostenrijk

Eigenlijk heb ik nooit iets gehad tegen het koninklijk huis. Een rustige en relatief goedkope wijze om een kroonjuweel op het politieke apparaat te hebben. Goed om mee te pronken naar het buitenland toe en een toonbeeld van een geordende samenleving. Tot de laatste jaren er toch barstjes komen in dit bastion. De kroonprins heeft verkering met een dochter van een ex-minister uit een verderfelijk regime uit een vaag Zuid-Amerikaans land en onze koningin vindt het zo nodig om het pas-benoemde neo-naziregime in Oostenrijk te gaan vereren met een skivakantie, alsof er nergens anders in de wereld sneeuw ligt. Nee, zegt onze Kok: je moet dat niet zo zien. Het is goed om in dialoog te blijven met de Oostenrijkers ondanks hun rechts-retorieke instelling. Wanneer wij ze de rug toekeren zullen ze zich verder afkeren tegen de eenwording in Europa en dan zijn we nog verder van huis. Ammehoela. Dan stel ik voor dat koningin Beatrix met Janmaat, Le Pen, Haider en hoe-heet-hij-ook-weer van het Vlaams Blok een gezellige barbecue organiseert op Paleis Noordeinde. Dan kunnen we heerlijk op Europees niveau in dialoog blijven om te voorkomen dat we onze economische en toeristische belangen op het spel zetten wanneer ultra-rechts ergens aan de macht komt. Dat de koningin op vakantie wil naar Oostenrijk heeft niets met politiek te maken zegt Kok. Nee dat moet ze zelf weten, zoals ook de Oostenrijkers zelf moeten weten dat ze hielenklakkend en met gestrekte arm dwepen met hun nieuwe Führer. Ik stel voor dat we tijdens de vakantie van de koningin de paleizen omtoveren tot luxe AZC’s. Uit de opbrengsten van de overige bezittingen kunnen we gelijk de achterstand van het taalprobleem van de allochtonen financieren. En dan heb ik het nog niet over Dagblad De Stem. Nee, zo erg is het allemaal niet hoor. Lees het regeringsprogramma van deze nazi’s samen met de christen-democraten -die elders in Europa ook al stinken-, en je ziet dat de zaken waarover ze stelling nemen niet ver afliggen van wat in andere staten in Europa is besloten. Dat kan wel zo zijn, maar wanneer ik Haider op de tv hoor en zie spreken dan hoor ik een mannetje met een snorretje, maar dan gehuld in een Armani-pak. Iedereen die denkt dat het allemaal wel meevalt -inclusief de voorgangers van Bea en Kok- vond in 1933 dat het in Duitsland ook wel losliep. Zoals het er nu naar uitziet gaan we dus gewoon door met het domme, naïeve gedoe uit de vorige eeuw. Leve Israel, leve de Republiek!!

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE ERGERNIS TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *