Natrappen

Ik ben geen fan van Bram Peper, maar wat deze man nu overkomt gun ik niemand. Zeker niet omdat vaststaat dat ondanks de arrogante, cynische houding die deze man uitstraalt hij zowel als burgemeester van Rotterdam als minister van Binnenlandse Zaken onomstreden was als het ging over zijn bestuurlijke kwaliteiten en resultaten.

Ik heb zelf ook jarenlang onder een man met een dergelijke uitstraling gewerkt en het frappante was dat er veel mensen zijn die bang zijn van deze types. De angst van de opponent versterkt echter hun arrogantie en ze vertonen het gedrag van een valse hond. Als je bang bent bijten ze veel eerder. Daardoor worden de bangerikken nog banger en de “hond” haniger en arroganter. Meestal is deze houding ingegeven door innerlijke onzekerheid, dadendrang of een methode om argumenten af te zwakken. Ik ken uiteraard Bram Peper niet, maar ik neem aan dat één van deze typeringen ook voor hem geldt. Ik weet wel dat wanneer je niet bang bent van ze, je op respect en waardering kunt rekenen. En nu: Bram Peper verruilt de werkbank van Rotterdam -een stad die tijdens zijn bewind uitgroeide van een sombere naoorlogse betonrotstad tot het Manhattan aan de Maas- voor het pluche van Den Haag. Hij is nog geen jaar weg of de achterbakse schijtluizen gaan aan de slag. Om de zaak niet teveel in de gaten te laten lopen wordt onder het mom van het natrekken van het declaratiegedrag van het gehele college van B&W van Rotterdam, Bram Peter flink onder handen genomen op de plek waar zijn benen ophouden en zijn lijf begint. Wel of niet terecht, hetgeen ik totaal irrelevant vind, probeert men wraak te nemen voor alle opgekropte frustraties. Laf en laaghartig vind ik dit. Alsof ze tijdens het bewind van Peper al niet wisten dat hij wellicht iets te ruimhartig omging met het gemeenschapsgeld. Maar toen had men het lef niet hem hierop aan te spreken, hetgeen hun eigen zwakte aantoont. Overigens wordt er geen enkel verband gebracht tussen de declaratiekosten en hetgeen het heeft opgebracht, waardoor ik het allemaal zeer laakbaar vind wat er gebeurt. Maar ouwe koeien uit de sloot halen en daarmee gaan gooien vind ik een ernstige vorm van natrappen hetgeen bij voetballen ROOD zou betekenen. Nee, voeren van onderhuidse negatieve sentimenten van domme mensen om het openbaar bestuur in een kwaad daglicht te stellen, daar is de maatschappij nu niet bepaald mee gebaat. Eens kijken hoeveel PR- en declaratiekosten dit allemaal weer veroorzaakt om dit recht te trekken. Leve de kleinburgerlijkheid !

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *