Jaarmarkt

Afgelopen zondag was het weer jaarmarkt in Dongen. Meestal is het dan slecht weer, maar afgelopen zondag scheen de zon en het was aangenaam van temperatuur. Een domper voor mij, want dat betekent dat we dus toch even moesten gaan kijken. Aangekomen na een rustige wandeling door de St. Josephstraat – gelukkig is wandelen goed voor mij – bereikten wij de Hoge Ham.

En daar ga je dan. Heb je last van claustrofobie of vind je het eng wanneer je te dicht bij andere mensen in de buurt komt, ben dan verstandig en draai dan direct rechtsomkeer. Want op de jaarmarkt heb je niets te zoeken. De standlieden verkopen hun prullaria en winkeldochters tegen afbraakprijzen, maar je kunt eigenlijk de kramen niet zien. Om de zaak niet teveel op te houden ga je namelijk schuifelend door het midden van de straat en wordt het uitzicht op al dat moois ontnomen. Goed uitkijkend of je niet op je hielen wordt aangereden door een wanhopige moeder met kinderwagen die het kind als een soort afweerschild voor zich uit duwt. Of je moet het leuk vinden om de kleurrijke verzameling kauwgumkauwende vreemdelingen te bewonderen. Een beetje Dongenaar laat zich niet zien, want bekenden ben ik niet tegen gekomen. Wie komen er eigenlijk op zo’n festijn af en wat trekt ze nu zo? Net op het moment dat je je dit afvraagt in het kwartier wat je erover doet van de wandeling van 100 meter tussen de Hema en de Cammeleur, vraag je je tevens dit ook voor jezelf af. Bij de Cammeleur nemen we dan zoals elk jaar het besluit de doorsteek naar de Tramstraat langs het Wilhelminaplein te nemen. Marjanne wil altijd nog even de konijnen en vogels zien. Daarna gelukkig weer snel naar huis. Door het mooie weer hebben we nog fijn met een goed Belgisch biertje op ons terras buiten gezeten. De jaarmarkt vergeten we maar snel. Ik ga er nooit meer naar toe…..denk ik.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *