De NOS en het Eurovisie songfestival

De grootste ergernis deze week had ik doordat de NOS besloot om de uitzending van het Eurovisiesongfestival af te breken uit piëteit met het gebeuren in Enschede. Ik vind dit werkelijk nergens op slaan. Niet dat het Eurovisiesongfestival het belangrijkste evenement van het jaar is, maar het is toch de enige gelegenheid om 4 vals zingende bakvissen aan 100 miljoen Europeanen te presenteren. Die kans krijg je maar eens per jaar.

En niet te vergeten onze eigen Linda, die met een enorme geldverslindende staf zichzelf al denkbeeldig op het ereschavot had geplaatst en toch licht teleurstellend in de middenmoot belandde. Nee, door een ontploffing in Enschede moet deze uitzending het ontgelden en wordt het rampprogramma van TV3 op twee zenders uitgezonden. Moet iedere Nederlander zich een virtuele ramptoerist wanen, terwijl er elders in de wereld mogelijk op hetzelfde moment veel grotere rampen voordoen. Maar ja, dat is ver van ons bed. Ondanks de ernst van de situatie worden noch de slachtoffers noch de hulpverleners geholpen met dezelfde uitzending over twee zenders. Ieder Nederlands gezin is in staat alle drie de zenders te ontvangen en verstandig genoeg om zelf te kiezen, dus dat motief geldt ook niet. De paternalistische opstelling van de NOS om deze uitzending af te breken vind ik zeker gezien het regionale karakter van de ramp buitenproportioneel. Ik heb daarop ook direct de voorlichter van de NOS gemaild en mijn boosheid weggeschreven. Nee, ik heb hierna moeten overschakelen naar de Belgische zender om te constateren dat België bijna met 0 punten bleef steken en de commentatoren niet erg chauvinistisch bleken en als één blok zich achter Letland schaarden. Ik vraag me dan ook af of de NOS nu extra reclame-inkomsten krijgt door het grote verspreidingsgebied met het ineenschuiven van de programma’s. En waarom wel een eenmalige uitzending als het Eurovisiesongfestival in het kader van ‘lichte kost’ onderbreken en niet de film op Nederland 1? Nee, het wordt tijd dat we weer kijk- en luistergeld gaan betalen dan kunnen we mogelijk weer invloed uitoefenen op de programmering

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *