Televisie

Je hoort wel eens, hoe meer tv-zenders op de kabel hoe minder er te bieden is. Ik ben het hier roerend mee eens. Vooral wanneer je zo rond een uur of zeven-acht TV wil kijken heb je alleen keuze uit Nederland 2 wanneer je geen zin hebt in spelletjes, gore Jerry Springer-shows of reality-TV.

Telkens hoor je plannen om aan het stelsel te knagen, maar de zenders blijven allemaal een soort stalenkaart van soorten programmering, waarbij uit marketingoogpunt op dezelfde momenten ongeveer dezelfde programma’s worden uitgezonden. Daar word je als kijker moedeloos van en het ultieme wordt dan meestal bereikt; namelijk het uitzetten van het apparaat. Tanende populariteit bij mij waarbij ik gelukkig niet meer gehinderd worden door kijk- of luistergeld. Hoe moet het dan wel? Ik ben met mijn vrouw een aantal jaren geleden naar de bakermat van grote televisie geweest, namelijk de Verenigde Staten. Daar heeft men voor mijn probleem een prima oplossing. De Amerikanen gaan ervan uit dat je continu zit te zappen -hetgeen we zelf ook doen- en hebben voor elk onderwerp een ander kanaal. Wil je weten wat voor weer het wordt: klik op de weather-chanel, wil je nieuws? Hup naar CNN. Wil je alleen maar hoofdonderwerpen van het nieuws. Ook goed, klik op CNN-headlines. Wil je soap, naar het soapchannel, talkshows etc etc etc. In één woord geweldig. En dan kom je thuis en je kunt weer wisselen van “Get the picture” naar “Rapatongo” of naar “Lingo”. Het grote voordeel is dat ik dan altijd nog een CD-tje kan opzetten. Ben ik weer van die rot-TV af.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht