Medici

Je zult het altijd meemaken. Eén dag voor je vakantie krijg je iets waardoor je of niet kunt gaan of waardoor je gehandicapt de vakantie ingaat. Zo ook weer eens bij mij. Het hele jaar heb je niets en dan… gebeurt er iets. Mijn schoonouders waren 40 jaar getrouwd en daarvoor hebben we een feest gegeven in onze tuin.

De dag van tevoren hadden we een zeil gespannen om het terras te overdekken. Uitgerekend die avond ontkwam Dongen weer eens niet aan een wolkbreuk. De toch wel stevige constructie hield het niet en stortte in. De volgende morgen stond ik vroeg op om de schade te herstellen: op pantoffels en met een ochtendjas aan op een wankel trapje. En jawel hoor: door alle nattigheid schuif ik weg en kom met mijn knie op één van de metalen treden terecht met mijn volle -niet geringe- gewicht. Ik kijk naar mijn been en zie een jaap van bijna 7 centimeter lang. Ik dacht direct al dat een pleister niet voldoende zou zijn, dus ik naar mijn huisarts bellen. Mijn huisarts had geen dienst maar verwees naar Dokter Butter op zaterdag en Candel op zondag. Aangezien het half acht ’s morgens was op zondag belde ik dus Candel. Hier kreeg ik een keurig bandje dat op zaterdag dokter Butter de weekenddienst had. Ik bel dus doktor Butter en krijg hier ook een bandje met een verwijzing naar Candel. Ben ik even blij dat ik niets ernstigs had. Dus provisorisch ingepakt en op weg naar de EHBO in het Pasteurziekenhuis in Oosterhout. Daar werd ik perfect geholpen en er werden zes hechtingen gezet. Ze vertelden daar dat in Oosterhout ’s avonds en in het weekend een centraal meldpunt is voor artsen. Dat lijkt me ook wel iets voor de heren medici in Dongen. Ik heb zo langzamerhand de indruk dat het helemaal mis gaat met de medische wereld in Nederland. Waren we in Turkije, breekt mijn schoonmoeder haar arm. Wel een hoop gedoe, maar binnen 15 uur waren er foto’s gemaakt, zou ze eventueel geopereerd kunnen zijn en was ze verbonden met een advies om de behandeling in Nederland verder voort te zetten. Komen we terug in Nederland, kan ze pas een week later terecht! Ik denk dat ik de komende tijd een stuk minder roekeloos word. Stel dat ik echt iets krijg.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht