De Paal

Het mooie van het Dongense wegennet is dat het er net als de seizoenen elke drie maanden anders uitziet. Zo liggen er nu straten open zoals de Gerardus Majellastraat (Was dat twee jaar geleden ook al niet?), de St. Josephstraat -tot grote ergernis van Paul.. Enne..Je weet nooit wat eruit komt. Soms betreft het een asfaltering, maar soms is het sensationeel.

Dan staat half Dongen op zijn kop om de gemeente erop te wijzen dat er weer een idiote beslissing is genomen in de verdere vervolmaking van het nooit goed te krijgen wegennet. Dongen heeft nu eenmaal geen centrum, dus je kunt nergens omheen. Je moet er altijd doorheen. Eén van deze sensaties is de afsluiting van de Paul van Ostayenstraat. Deze door half Dongen gebruikte sluiproute verbindt de Hoge Akker met Dongen. Niet de rotondes bij ’t Goeie Genieten en het Dongense Sportpark De Biezen; nee.. de Paul van Ostayenstraat. Uitgerekend hier verschijnt er een paal waardoor het onmogelijk wordt om met de auto de Hoge Akker in of uit te rijden. Niemand was voorbereid op deze zet en de overval die de gemeente pleegde riep direct op tot actie. Illegaal werd de paal weggehaald, maar de gemeente plaatste deze direct weer terug. De gemeente is van mening dat door de realisering van de net genoemde rotondes er voldoende ontsluiting is vanuit deze wijk. De wijkbewoners -die door de torenhoge hypotheken toch al in een sociaal isolement leven- keerden zich onmiddellijk tegen het wettelijke gezag en wat lees ik vandaag in het Weekblad voor Dongen. Christje van Wanrooij heropent feestelijk de Paul van Ostayenstraat. Dit zou moeten gebeuren met een sleuteltje, want de afsluiting bleek een wegklappaaltje. De sleutel bleek zoek en de GGD uit Tilburg moest eraan te pas komen eer het kreng week. Zo kun je van een actie tegen je toch nog iets moois maken. Wat nu. De opening in de weg ter plekke is eigenlijk te smal en de zaak is nogal onoverzichtelijk. Ach wat maakt het uit. Ongetwijfeld zal het over drie maanden er weer anders uitzien en tegen de zomer van 2001 zal er wel weer een advies komen om het e.e.a. om te gooien. Een typisch geval van spagaatbewegingen door de gemeente, die door een gebrekkige communicatie over het verkeerscirculatieplan weer in hun hemd staat. Misschien dat D66 maar wat groter moet groeien zodat ze de politiek zover kan krijgen om een bindend volksoordeel over het verkeer te geven. Misschien kun je dan weer veilig op straat komen in Dongen.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht