Postbezorging

Regelmatig bestellen we wat via internet. Het betalen gaat hoe langer hoe makkelijker en veiliger met behulp van elektronisch bankieren met de digipass van de bank. Maar wat schetst mijn verbazing.

Zogauw als de goederen worden geleverd ligt er een briefje op mijn deurmat van de PTT met de mededeling dat ze het ’s middags geprobeerd hebben en ’s avonds het nog eens dunnetjes over willen doen. Dan begint mijn bedrijfskundig hart al te bonzen en stijgt het adrenalinepeil weer tot grote hoogte. Alles wat groter is dan de gleuf van de deur is per definitie niet te bezorgen bij ons thuis. Wij werken namelijk, elke dag. Dus lijkt het met de overspannen economie van tegenwoordig toch handiger om de pogingen tot het bezorgen van pakketpost overdag maar te staken. Dat scheelt de helft van het personeel, een derde van de kosten en een berg ergernis bij diegene die de gehele dag vergeefs aanbeldt en briefjes in de bus moet stoppen. Bovendien zal de lading waarschijnlijk weer in zijn geheel moeten worden overgeladen met alle risico’s van vermissing en dus nog meer ergernis. Bij het bestellen van zaken via internet zou je de mogelijkheid moeten hebben om aan te geven dat je overdag niet thuis bent. Dan kunnen ze de pogingen gewoon staken. Kunnen de postbestellers andere werkzaamheden uitvoeren waar ongetwijfeld nu geen tijd voor zal zijn. En dit is maar een van de vele zaken die de nieuwe economie de oude zal gaan opleggen. Want ook de servicemonteurs, zoals schoorsteenvegers, messenslijpers, verwarmingsmonteurs e.d. kunnen het wel vergeten onaangekondigd aan te bellen. Ook zij komen bedrogen uit. Ook de mededeling dat ze het morgen opnieuw zullen proberen werkt ook niet. Nee, gewoon een telefonische afspraak zorgt voor een tweezijdige eenduidige en directe afspraak. Ik denk dat wanneer de distributiebedrijven eindelijk eens nadenken wat de nieuwe economie allemaal inhoudt ze vele miljoenen kunnen besparen. Kan daarvan de verzendprijs weer naar beneden. Dan zijn we er. Kan ik eindelijk de niets aan waarde toevoegende middenstander uitschakelen.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht