Koningin Maxima

Wat wil je nog meer wanneer jouw koningin Maxima heet? Zelfs als pseudo-republikein klinkt dit toch als een klok? Wat is er mis met deze jongedame? Intelligent, best mooi en zelfs blond. Nu, in ons land denken ze daar heel anders over. .

Nee de heren politici groeven in het recente verleden van de familie Zorgietta en kwamen tot de conclusie dat pa, als lid van een verderfelijk regime 20 jaar geleden niet de schoonpa van onze Willem-Alexander mag worden. En geen schoonpa, geen huwelijk. Wat kan in hemelsnaam dat meisje daaraan doen? Of Willem-Alexander? Hoort wie het zeggen! De Nederlander met het opgeheven vingertje: foei, stout! Nee geen smet op het schone blazoen van ons koningshuis. Hoezo schoon? In de tijd dat de Oranjes nog wel politieke verantwoordelijkheid droegen hebben er ook minder frisse zaken onder medeverantwoordelijkheid van deze familie plaatsgevonden in de wat langer geleden geschiedenis. Hebben we het in Argentinië over enkele duizenden slachtoffers van de junta; wij Nederlanders hebben tot zelfs na de afschaffing van de slavernij in Amerika ons verrijkt aan het uitruilen van honderdduizenden stuks menselijk donkergekleurd vee tegen goederen. Ja, wij zijn lieverdjes! En wat dacht je van het plunderen van de tropische kolonies onder het mom van het brengen van cultuur en beschaving. Nee zeg!! En welke families hadden het toen hier ook voor het zeggen: u raadt het al: ook de Oranjes. Eigenlijk zou Maxima niet mogen trouwen met iemand met dergelijke antecedenten. En als het aan die Nederlandse politici ligt zouden dus ook alle dochters van de foute Nederlanders uit de oorlog kaalgeschoren rond moeten lopen, beschimpt en bescheten. Maar de heren beseffen niet dat ze nu dikke sigaren kunnen roken aan de meest chique tafeltjes van de duurste etablissementen van dat ooit vergaarde oude bloedgeld. Iedereen vindt zich blijkbaar heilig in Den Haag en wanneer iemand zich nog iets kan herinneren van een “foutje” in de familie ben je goed fout. Maar de herinnering houdt op wanneer ze het niet uit hun eigen ervaring kunnen vaststellen. Ze hebben werkelijk geen enkel historisch benul. Waarom? Waarom? Ook mijn vader heeft wel eens door het rood gereden, maar daardoor blijf ik toch van onbesproken gedrag? Hoewel, ik moet dan niet te lang door blijven zaniken over de familie van de koningin, anders pleeg ik wellicht majesteitsschennis. Ik stel voor dat Willem-Alexander niet gaat trouwen. Dat zijn broertjes voor het nageslacht van Oranje zullen zorgdragen en dat de heer WA van Buren met zijn Maxima lekker in Brussel gaat hokken. Weliswaar mag hij dan niet meer officieel bij zijn moeder op visite – ook D66 coryfee Hans van Mierlo mocht zijn bijzit niet meenemen bij officiële gelegenheden – maar dat hoeft toch niemand te weten? Lekker stiekem, zeker zo lekker! Maar hij kan wat mij betreft met een gerust hart koninginloos koning worden, een hopelijk gelukkige relatie onderhouden met zijn Maxima en heel de politiek een lange neus trekken. Gaat-ie nog lekker met zijn tijd mee ook, want 80% van de Nederlander hokt voordat hij of zij gaat trouwen; als er al getrouwd wordt, en geen hond zit ermee. Ja, een koning met een concubine, dat is de oplossing. Kunnen ze de tijd die vrijkomt in Den Haag aan belangrijkere zaken besteden. Wat dacht je van de gezondheidszorg, de treinen, BSE of het overschot? Of misschien een cursus volgen ‘bescheidenheid siert de mens ‘

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht