De politie

Je maakt toch wat mee. Van de week werd een man in Breda op een fiets staande gehouden door een andere man met het verzoek een lift te geven naar het politiebureau. De aangehouden man zei dat het politiebureau dicht was -uiteraard zou ik zeggen. De man drong erg aan dat hij zo snel mogelijk naar het politiebureau wilde.

De fietser verweerde zich nog met de mededeling dat de politie geen taxibedrijf was. De man vertelde vervolgens dat hij twee mensen had vermoord waarop de fietser toch maar even de politie belde. Na een half uur was er nog geen politieman te bekennen. Wel werd de fietser doorverbonden van Tilburg naar Driebergen, resultaat: geen politie. De centrale had het waarschijnlijk niet goed kunnen plaatsen: meervoudige moord staat ergens tussen fietsen jatten en door rood rijden in het boekje van de centrale politiedesk. Daar zijn geen doorverbindscripts voor gemaakt. Dus dan maar wachten. Gelukkig was de man niet bedreigend voor de fietser, waarvan de laatste langzaam ook begon te beseffen wat er nu eigenlijk gebeurd was. Er gebeurde dus niets. Even later kwam stomtoevallig een surveillancewagen van de wijkpolitie langs die door de fietser staande werd gehouden. De politieagent wist van niks maar heeft de tweevoudige moordenaar toch maar meegenomen. De fietser ging vervolgens naar huis. Nadat iedereen was vertrokken verscheen met grof geweld een arrestatieteam met gewapende mannen met kogelvrije vesten. Onverrichter zake zijn deze lui weer vertrokken, een geschrokken buurt achterlatend. Nou dan zakt toch je broek af. Iemand die zich vrijwillig aangeeft zal echt zomaar niet in het wilde weg gaan schieten. Ik begrijp wel dat je de nodige voorzichtigheid in acht moet nemen, maar wanneer dit meer dan een half uur moet duren vraag ik me af waarmee ze bezig zijn. Helaas heb ik zelf ook een niet zo’n fraaie ervaring met de politie wanneer het om effectief handelen gaat. Een aantal jaren geleden hebben ze mijn auto ontdaan van de radiocassettespeler in Tilburg op station West. Toen ik bij mijn auto aankwam vroeg ik aan een buurtbewoner waar het dichtstbijzijnde politiebureau was. Hij antwoordde dat dit aan de Voorst tot Voorstweg was. Wij -mijn vrouw was er ook bij- op naar dit politiebureau. Het was een warme zondagmiddag en het was doodstil op de politiepost. Ik vertelde dat mijn autoradio was gestolen. Toen de agent mij vroeg waar het gebeurd was liet hij zijn pen vallen en verwees mij direct door naar een politiepost aan de Korvelseweg. Nou ja. Ik dus nog aan die man vragen of hij dit toch niet vast kon leggen, maar hij hield voet bij stuk: Station West: Korvelseweg! De man zat nota bene televisie te kijken voordat ik binnen kwam! Ik was echt niet naar het bureau gekomen om te verwachten dat de dienstklopper direct de junk zou gaan vangen die mijn armzalige autoradio had gejat. Ik beet de man nog toe dat zijn handelingen wel heel goed waren voor de criminaliteitscijfers van Tilburg en liet hem zonder te groeten stomverbaasd achter. Hij wist natuurlijk niet dat ik never nooit de hele stad door zou gaan rijden om vast te laten leggen dat mijn autoradio was meegenomen door een junk, alleen voor de statistieken.

Daarmee is er dus één autokraak minder genoteerd in Tilburg en ziet het er in Tilburg crimineel beter uit. Aangezien ik vermoed dat dit meer mensen zal overkomen heb ik zoiets dat mensen ontmoedigd worden aangifte te doen. Ook al omdat je weet dat de dader op het kerkhof ligt en zeker niet zal worden opgegraven door onze sterke arm. Het is zoals de wervingscampagne op de ramen van het Dongense politiebureau aangeeft waarbij mensen worden opgeroepen bij de politie te komen werken wanneer je geen baan van 9-5 wil. Op de deur van het bureau staan de openingstijden vermeld: maandag tot vrijdag van 9-5.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE ERGERNIS TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht