De autoradio

Hij is weer weg. Gestolen deze keer. En waarover hebben we het dan: de autoradio. Toen ik vanmorgen in mijn auto wilde stappen bleken alle deuren open en was er een zwart gapend gat in mijn dashboard. Eén of andere imbeciele junk heeft mijn twee maanden oude autoradio/cd speler, gelukkig enigszins vakkundig, meegenomen. Niet dat hij hier iets aan heeft hoor, want bhet frontje lag binnen. Dus wat de waarschijnlijk onder invloed verkerende junk nu met dat ding moet. is mij een absoluut raadsel. Wellicht dat hij met zijn verrotte geest nog denkt dat hij het nog kan verpatsen. Waarschijnlijk omdat wij aan het verbouwen zijn en de auto op straat moest staan heeft de dader gedacht een vette kluif te hebben. Mooi niet dus. Ik dus op weg naar het politiebureau waar ik keurig werd geholpen komen om de misdaadstatistieken van Dongen bij te weken. Opgeven aan de verzekering heeft geen zin: of het valt binnen je eigen risico of je no-claim vervalt ten dele. Dus weer een strop van zo’n 6-700 gulden. Nu heb ik geen goede relatie met de autoradio’s. Voor mij hoeft een autoradio niet superduur of geweldig goed te zijn. Tenslotte moet het ding maar boven het motorgeronk uit zien te komen. Maar in de regel heb ik altijd wel een degelijk apparaat gekocht. De laatste drie uitvoeringen met een CD speler. De ellende begon zo 8 jaar geleden. Uit mijn auto werd in Tilburg mijn autoradio gestolen, waar ook de sloten waren geforceerd. Dat was een radio/cassetterecorder van het sledemodel, die uiteraard onder de stoel lag. Vervolgens heb ik een nieuwe radio/cassetterecorder gekocht met een frontje. Het frontje haalde ik er steevast af wanneer de auto geparkeerd werd. Op een gegeven ben ik met Adriaan in Utrecht en bij het terugkomen bij de auto blijkt mijn frontje kwijt te te zijn. Nooit meer iets van gehoord. Dus moest er weer een nieuwe speler komen. Dus dat werd deze keer een CD/radiospel. Ook weer met een frontje van hetzelfde merk. Deze heeft het een aantal jaren redelijk goed gedaan, tot op een gegeven moment het volume niet zomaar zachter kon. Bovendien was ik op een gegeven moment weer het frontje kwijt – ik verlies altijd van alles. Gelukkig had mijn zwager net een andere auto gekocht en kon ik een CD/autoradio overnemen met een wegdraaibaar frontje. Ideaal, je hoeft niets meer mee te nemen. De autoradio zat er pas koud in en ik vond het frontje van de vorige in een boodschappentas terug. Deze autoradio heb ik toen maar verkocht. Twee maanden ging er iets kapot in mijn auto en het regenwater liep met bakken de autoradio in. Onherstelbaar kapot dus. Net in die tijd heb ik dus een andere auto aangeschaft en hierin heb ik dus weer een nieuwe radio/cd speler geplaatst. Vandaag zou de doos van het apparaat met het oud papier mee gaan. Ik weet nu niet meer wat ik moet doen. Ik heb ergens nog een autoradiootje uit het jaar blok op zolder. Deze gaat er zo lang in zolang de auto nog op de straat staat. Want zonder radio vind ik aan autorijden niets aan.

 

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht