Hobbels in Dongen

De drempels zijn al eerder het onderwerp geweest in deze rubriek, maar nu hebben we weer een stel nieuwe modellen verkeersobstakels gekregen. En nota bene op de Eindsestraat. De onlangs prachtig geasfalteerde weg was al maanden lang het doelwit van de politie om onze snelheid te controleren en daarmee trachten in te dammen.
Dit was toch een redelijke goudmijn, aangezien bijna iedere achteloze burger, komende van Tilburg, eigenlijk pas wil afremmen bij de eerste rotonde. Blijkbaar is het mannetje in de blauwe Polo die daar elke week zit, het beu geworden en heeft gevraagd om zogenaamde verkeersremmende maatregelen te treffen. Hij had het ook zo druk met bonnenschrijven. De weg is nu op drie plaatsen versmald, zodat er maar één auto door kan. Afgelopen week zijn er middenin de versmalling ook nog een vorm van drempels verschenen. Wat een ellende. De voorrang is niet geregeld, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Daarnaast lijkt het mij een ramp voor grote vrachtwagencombinaties. Zij zullen deze versmallingen binnen de kortste keren aan gort rijden. Bovendien heb ik ook met ze te doen. Ze houden het verkeer langer op dan personenauto’s en als het ’s morgens druk is zullen ze vaak moeten wachten tot de stroom forensen Dongen verlaten heeft. Waarom nu daar ook nog van die ellendige dingen? Heel Dongen ligt al stampvol met deze ellende en toch blijven ze erbij bouwen. Ik heb begrepen dat binnenkort Commissaris van de Koningin Houben de duizendste Dongense drempel komt opwerpen. Ook lijkt het mij wanneer het donker of glad is ook niet alles. De varkensruggen die er liggen zijn van die typische obstakels waar je mooi tegenaan kan schuiven bij ijzel of sneeuw. Wellicht is het de afronding van het verkeerscirculatieplan, als je nog van circuleren binnen Dongen kunt spreken. Of nog een laatste wanhoopsdaad van voormalig wethouder van Wanrooij om een daad te stellen tegen al die verschrikkelijke Dongenaren die hem het afgelopen jaar belaagd hebben over dit verkeerscirculatieplan of de beruchte boom. Wie zal het zeggen? We zitten er maar mooi mee. Wanneer je nu voornamelijk binnen Dongen blijft, moet je denk ik net als je banden om de paar jaar nieuwe schokdempers laten aanbrengen. De borden met Dongen gastvrij kunnen we voor automobilisten maar beter uit het zicht houden en het aantal 4×4-auto’s neemt buitenproportioneel toe in Dongen. Het burgerlijk ongehoorzaam gedrag heeft blijkbaar zulke grote proporties aangenomen dat we nooit meer hoeven te rekenen op het fatsoen van de chauffeur, maar iedereen bij voorbaat gestraft moeten worden voor die ene idioot die zijn gaspedaal niet kan beteugelen. Maar over enkele jaren krijgen we allemaal een auto die niet harder kan rijden dan is toegestaan en kunnen alle drempels weer worden verwijderd. Werk hebben is geen kunst, maar werk houden? Dongen heeft altijd al een naam gehad op het gebied van geaccidenteerd terrein met de zandverstuivingen binnen de kom, maar met de drempelwoede die nu heerst kunnen we eigenlijk beter spreken van een berglandschap.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht