Amerikaanse invasie

Het waren al niet mijn grote vrienden, maar onlangs werd ik opgeschrikt door wel een zeer uitzonderlijk verhaal. De Amerikanen hebben een wet aangenomen waarmee ze hun bondgenoot Nederland kunnen invallen om landgenoten te ontzetten. Waar gaat dit over? De VN heeft besloten per 1 juli een internationaal strafhof in te richten en de vestigingsplaats is Den Haag.

Dan kan het gebeuren dat een Amerikaan wordt opgepikt en ter veroordeling naar dit hof wordt gebracht. De Amerikanen zijn tegen zo’n hof en willen dat landgenoten uitsluitend door hun eigen rechters worden berecht. Dus wanneer een criminele Amerikaan dan voor dit internationale hof verschijnt dan stormen landingstroepen van de Amerikanen het strand op van Scheveningen en met luchtsteun wordt dan de crimineel ontzet. En dat dus in Nederland, een land dat zich onvoorwaardelijk de grillen van de machtigste staat van de wereld laat welgevallen. Geen premier of minister -wel of niet demissionair- komt op het idee om de ambassadeur van dit apenland ter verantwoording te roepen en hem direct het land uit te gooien. Ook komt men niet op het idee direct alle verdragen met Amerika op te schorten. Nee, nu de politieke verhoudingen duidelijk zijn in Den Haag wisten ze niet hoe snel de ministers naar de Verenigde Staten moesten faxen dat we toch maar meedoen met het Joint Strike Fighterproject. Dit vliegtuig ter vervanging van de F16 kost zoveel dat je in één klap alle financiële problemen rondom onderwijs en gezondheidszorg zou kunnen oplossen. Vraag het de man in de straat en ik weet wel wat hij zegt. “God, meneer Janssen; u heeft natuurlijk op de LPF gestemd; bent u er zich dan ook van bewust dat er tig miljard gulden straks wordt uitgegeven voor het vervangen van 180 F16’s, die we in het geheel niet nodig hebben. Of euh…misschien toch wel om in te zetten tegen de Amerikanen wanneer ze proberen hun landgenoten te ontzetten. Maar alle gekheid op een stokje: Stel dat in plaats hiervan we het onderwijs en de gezondheidszorg een injectie kunnen geven, zodat de problemen daar zijn opgelost voor dit geld? Wat kiest u dan?” Janssen zal ogenblikkelijk voor het laatste kiezen, zoals elke andere weldenkende Nederlander, behalve de honderd idioten die dit voorstel hebben goedgekeurd. Ik kan me niet voorstellen waar wij als Nederland, zelfs niet in NAVO-verband, 180 straaljagers voor nodig hebben. En wie hebben hier dan weer het meeste voordeel aan; u raadt het al, de Amerikanen. Met hun onverbiddelijke imperialistische strijd zetten ze elk land onder druk met uitspraken van wie niet voor ons is is tegen ons. Ik kan best begrijpen dat wanneer je geen kans krijgt een eerlijke dialoog te voeren met een dergelijke supermacht dat je naar middelen grijpt als terrorisme om aandacht voor je zaak te krijgen. Uiteraard keur ik dit ten stelligste af, maar hoe langer hoe meer lijken dit wanhoopsdaden die de enige uitweg lijken om toch aandacht te krijgen voor de andere kant. Want het is niet zo vanzelfsprekend dat Amerika altijd gelijk heeft en alle andere meningen maar monddood kan maken door veel machtsvertoon. Probeert men dit wel dan krijgt men de rekening gepresenteerd en hoe maak je op een zo snel mogelijke manier een opgeblazen luchtballon kapot? Niet met een hamer, maar wel met een speld. Damn Uncle Sam!

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE ERGERNIS TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht