De katholieke moraalridders

Vaak denk ik dat een Nederlandse katholieke pastor tegenwoordig zich wel achter zijn oren krabt als er weer nieuwe commando’s komen van de hogere legerleiding uit het Vaticaan. Gekromd om zijn staf om het Parkinson beven nog enigszins onder controle te houden blijft onze vriend Paus Johannes Paulus de tweede de meest absurde reactionaire berichten de wereld in sturen.

Onlangs over het homohuwelijk. Al ben ik absoluut geen homo, ik vind dat iedereen het recht heeft om zijn seksuele geaardheid te tonen en te beleven, mits binnen fatsoensnormen. Dus ook homo’s en lesbiennes. Door dit te beweren keer ik me tegen het oude testament waar men in een verhaal over Sodom en Gomorra heeft uitgezet dat homo’s niet natuurlijk zijn en gezien moeten worden als een uitwas van moreel bederf. In het krampachtige denken van enkele duizenden jaren geleden, waar de vruchtbaarheid van een gezin gelijk stond aan een pensioenregeling, is dit wel te begrijpen, maar je moet je niet voor de werkelijkheid verstoppen. Waarom herken je mensen vaak al wanneer ze een afwijkende seksuele geaardheid hebben? Dat zit niet alleen in de kleren, maar in de genen. Wel is het zo dat is aangetoond, dat bij een grote populatie verhoudingsgewijs homoseksualiteit meer voorkomt. In mijn ogen heeft dit natuurlijke oorzaken, net zoiets dat er meer jongens geboren worden na een oorlog. Homo’s kunnen bij een grote bevolkingsdichtheid beter voor hun geaardheid uitkomen omdat hun gedrag niet leidt tot uitsterven van de gemeenschap. Psychologie van de kouwe grond, maar ik geloof wel in dit soort dingen. Nu trekt dus de paus ten strijde tegen het homohuwelijk en omdat Nederland het eerste land is waarin een homohuwelijk is gelegaliseerd, is het dus vooral een missie tegen ons land. Een land waar de katholieke diensten al lang niet meer alleen door celibataire priesters worden gehouden en dus er al meer mis is met de vertaling van de ideeën van de paus. Het liberale Nederland s een opstandige provincie van de kerk, want ik kan me niet voorstellen dat de priesters in Nederland echt tegen een homohuwelijk zijn. Uit ervaring weet ik dat dit vaak erg hard werkende mensen zijn met een rijk sociaal gevoel. En ik vind dat vooral de katholieke kerk als instituut zich op moreel gebied maar eens wat koester moet houden, vanwege o.a. de perikelen in de Verenigde Staten omtrent de pedofiele acties van de priesters daar en wie weet waar nog allemaal meer. Of vindt ome God dat dit allemaal wel door de beugel kan? In mijn ogen is pedofilie crimineel, omdat kinderen onvoldoende zelfbeschikkingsrecht en -besef kennen. Maar daar hoor je de paus niet over. Met een financiële schikking zal dit wel worden afgekocht, met alle psychische gevolgen van dien voor de slachtoffers. Een volle aflaat voor een grote afgang.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht