Mata Hari

Mabelgate goes on. De jonge, intelligente, blonde en goed uitziende vriendin van Johan Friso wordt zo langzamerhand weggezet als een spionne van het kwaad. De jongedame is ambitieus maar volgens mij is er niets aan de hand. Ok, ze heeft in het verleden in kringen verkeerd waar ze of beter buiten kon blijven, of politiek gevoelig liggen.

Maar wanneer dan om die reden het jonge paar afziet van troonopvolging, dan moet het toch hiermee afgedaan zijn? Dan zijn die jongelui technisch gezien toch niet meer dan u en ik. Op zich is er geklungeld door de AIVD en wellicht ook door Balkenende, doordat niet alles bekend was. Ik vind dat je daarmee wel beide partijen moet aanpakken, maar dit niet meer in de context van dit aanstaande huwelijk moet plaatsen. Wanneer Mabel werkelijk een soort Mata Hari van het kwaad zou zijn, zou ze ook in staat van beschuldiging gesteld moeten worden. Maar het meisje heeft waarschijnlijk niets gedaan en alleen gedreven door haar blinde ambitie af en toe mogelijk een verkeerde afslag genomen. Gezien haar recente activiteiten lijkt het toch zeker dat ze dit definitief achter zich heeft gelaten. En ik snap ook wel dat je niet het achterste van je tong laat zien, wanneer er over toch wel zeer privé-aangelegenheden wordt aangesproken. Iedereen heeft wel iets te verbergen, wellicht zelfs voor zijn meest dierbare. Mogelijk dat zelfs haar huwelijk nu hierdoor wordt bedreigd. Dus toch ook weer zo’n blinde ambitieuze stap wat niet zo slim is, als je bedenkt dat wanneer je jezelf bij het koningshuis aansluit je ècht wel gescreend zal worden, al is het door Peter R. de Vries. De speurneuzen van de regering slaan dus een modderfiguur en iedereen blijft nu hameren op dit voorbeeld om aan te geven hoe en waar het fout ging. Ondertussen wordt Mabel hoe langer hoe verder door het slijk gehaald, terwijl een stuk intelligentie toevoegen aan het koningshuis toch eigenlijk niet zo’n slecht idee zou zijn. En ratten zijn binnen deze geledingen er ook wel meer geweest. Of we moeten er helemaal maar mee stoppen, al moet ik er niet aan denken dat in Nederland er een president komt. Ik ben bang dat de maatschappij dat nog veel duurder komt te staan waarbij populisten en rijkaards het voor het zeggen gaan krijgen. Maar eigenlijk vind ik het allemaal huichelen van de bovenste plank, waarbij de politiek boter op het hoofd heeft. Een AIVD kan pas werken wanneer ze over voldoende bevoegdheden en middelen beschikt. Zijn die er? Heeft de politiek niet zelf gefaald en zoekt ze niet gewoon een zondebok? En hoe erg is het nu wat Mabel gedaan heeft? Wie zonder zonde is werpe de eerste steen staat ergens in de bijbel. Als dit laatste moet gebeuren zal het erg stil worden op het binnenhof.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht