Politieke sfeer

Volgens mij is het op dit moment niet zo gezellig onder de vleugels van onze slaapverwekkende minister-president. Met van de week de Europese verkiezingen nog in het vooruitzicht rolden leden van zijn kabinet over de straat en was er beroering in het coalitiekamp VVD.

Daarnaast is er een grimmige relatie ontstaan tussen het parlement en het kabinet. Telkens hoor je dezelfde type kritiek: de kamer is incompetent en vraagt onnodig veel aandacht van het kabinet, waardoor ze geen tijd hebben hun belangrijke werk. Als dat werk dan zo belangrijk is, waarom komen wij er als burgers er zo bekaaid vanaf? Volgende maand gaat de huursubsidie met 12 euro naar beneden. Voor sommigen is dat bijna één procent van het inkomen. Ik zou daar niet direct wakker van liggen, maar de mensen die het betreft worden hierdoor ernstig getroffen. Zeker ook omdat het hier niet bij blijft. De komende vier jaar wordt er nogmaals gekort tot in totaal 18 euro, terwijl de huren maar blijven stijgen en ook nog eens vrij gelaten worden ergens in 2008. En dan de meisjes op onderwijs zoals van Aertsen ze noemden. Mevrouw Nijs kan niet door één deur met mevrouw van der Hoeven en mevrouw Nijs liet dat los in een blad als Nieuwe Revue. Met alle respect: ik zou me niet laten interviewen door zo’n blad als ik in haar positie zat en al zeker niet zulke gevoelige uitingen doen. Waarschijnlijk geeft het aan hoe desperaat deze dame eigenlijk is. Vooral het moment is niet erg handig. De mensen hebben toch al moeite om de stembus te vinden als het over Europa gaat en als dan ook onze eigen bewindslieden elkaar afvallen, dan is helemaal de beer los. Balkenende kwam weer met zijn bekende uitingen naar buiten. “Ik mag wel zeggen dat ik uiterst ongelukkig ben met de gang van zaken, maar inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden en de lucht is opgeklaard.” Amahoela; niemand gelooft dit toch? Zo ook onze vriend Dijkstal van de VVD, die nu hij met meer linkse mensen optrekt, een aantal opvallende uitspraken deed over zijn VVD-collega mevrouw Verdonk. Met de verplichting om op de kleding aan te geven in welke status een vluchteling verkeert maakte Dijkstal de vergelijking met de jodenster uit de tweede wereldoorlog. Uiteraard heeft hij gelijk als hij deze vergelijking maakt; het is een uiting van disrespect en het lokt discriminatie uit. Onze minister van deportatie was hevig verbolgen. Tussen neus en lippen noemde hij zijn opvolger Josua Aersen Il capo, wat ik ook niet direct als een compliment kan zien. Kortom het is gezellig in Den Haag. Volgens mij zijn ze toe aan vakantie of zijn ze op elkaar uitgekeken. Nu, ik hoop het laatste.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht