Bekende politici

Nu gaat her er weer één proberen. Peter R. de Vries met de partij PRDV (ha ha). Samen met leefbaar Nederland en Pim Fortuijn-coryfee Jan Nagel gaat ook hij de politiek in. Dom, dom, dom, dom. Schoenmaker blijf bij je leest. De Vries heeft een bepaald thema: geloofwaardigheid van de overheid en veiligheid en van de rest heeft hij geen verstand, en hem zo een beetje kennende van de TV en de geschreven pers, zal dit ook wel zo blijven.

Daarmee is ons land niet gediend. De insteek is ook al helemaal verkeerd: er deugt iets niet, dus ik ga een politieke partij oprichten om het recht te trekken. Je weet bij voorbaat al hoe het afloopt. Kijk maar naar de seniorenpartijen, LPF, de boerenpartij etc. Geen van alle een lang leven beschoren. Het is heel simpel. Politiek is iets voor generalisten. Alle maatschappelijke vezels worden geraakt. Ook ik heb daar een beetje moeite mee. Een tijd lang ben ik wat actiever geweest in de lokale politiek en opeens moest je meebeslissen over de kleur van de voordeur van een sporthal. Sorry, maar dat interesseert me echt niets. Gelukkig hoeven ze zich in Den Haag met zulke schlemielige dingen niet bezig te houden, maar een themapartij zou er eigenlijk niet mogen komen. Vaak doet het ook afbreuk aan de man zelf. Ook ik weet wel dat Peter R. De Vries nu niet bepaald het toonbeeld is van links denken, maar omdat zijn journalistieke aanpak past binnen de rechtse kaders kun je op je klompen aanvoelen dat de belangrijke sociale kalender wordt opgevuld met rechtlijnige stompzinnige rechtse ideeën. En dan wordt er voorspeld dat de Vries meer dan 10 zetels gaat krijgen. Onvoorstelbaar. Er wordt in dit land alleen nog maar naar personen gekeken en niet naar idealen of beginselen wanneer het om politiek gaat. Daarom was ik ook geen voorstander van een rechtstreeks door het volk gekozen burgemeester. De kans dat een populist de macht grijpt is levensgroot en daar zit niemand op te wachten. Na pakweg 150 jaar democratie zijn we een beetje vergeten waar politiek om draait. De huidige politici laten zich door de beperkte focus van het volk leiden en scoren uitsluitend met kortdurende successen. Het gevolg is dat de oplossingen niet duurzaam zijn. Morgen wordt er een wet aangenomen en nog voordat deze in werking treedt is hij alweer achterhaald en komen er nieuwe voorstellen. De overheid wordt zo niet erg geloofwaardig meer. En dat is nu net wat Peter R. de Vries denkt te kunnen bereiken. Een betrouwbare overheid met duurzame oplossingen. Volgens mij moet je dan niet als eendagsvlieg boven water komen, maar je ideeën inbrengen in de gevestigde orde van politieke partijen. Daar is best ruimte om deze plannen in te voegen. Links lacht zich overigens rot met deze move. Want waar komen de zetels vandaan van de Vries en die enge Wilders? Uit het kamp van de VVD en de puinhopen van Pim Fortuijn. Hopelijk bedenkt de Vries zich nog, maar ik ben bang dat hij zal doorbijten. Ik geef hem slechts één succesvolle verkiezing.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht