Met pensioen

Dat lijkt me ook wel wat. Vertrekken met je 55e en nog een behoorlijke overbruggingsregeling toe. Dat wil iedereen wel. Vreemd genoeg kunnen dat een enorm aantal gemeenteambtenaren. In Dongen inclusief de burgemeester 24 mensen. Er even ervan uitgaande dat 2/3 ook werkelijk gebruik maakt van deze regeling, dan stromen er zo’n 16 man uit. Hallelujah denkt wethouder Ad van Beek, van financiën. Ben ik gelijk van mijn bezuinigingen af.

Dat met de uitstroom op diverse punten ervaring en kwaliteit weggaan is een bijkomende wat vervelende bijwerking. Maar gezien de grote veranderingen, vooral op computergebied, kunnen ook heel wat mensen een zucht van verlichting slaken, want de oudjes zijn nu niet bepaald de early adoptors als het ging om automatisering. In Oosterhout kunnen zelfs 80 mensen van deze regeling gebruik maken. Als dit in onze beroepsgroep zou gelden zou ik er dus over 6,5 jaar ook mogen stoppen. Maar wij zitten in een andere trein. Wij betalen pensioenpremie, maar waarvoor? Als wij met AOW zouden gaan, is het geld op en moeten we blijven werken tot de dood of afbraak van geest en lichaam het werken onmogelijk maakt. Waarom al deze massa’s mensen er vervroegd uit mogen, vind ik niet te rijmen met het regeringsbeleid. Ik hoor vanuit Den Haag niets anders roepen dan dat we moeten bezuinigen en dat iedereen langer moet blijven werken. Hun eigen dienaren krijgen nu de gelegenheid er met 55 tussenuit te knijpen, en als ik ambtenaar was dan deed ik dit gewoon, als mijn kinderen tenminste het huis uit waren. Ik begrijp zulke regelingen niet en in mijn ogen slaat Zalm en consorten daarmee een modderfiguur. Over politieke modderfiguren gesproken. Dongen staat deze week ook in het nieuws omdat onze burgemeester, onder druk van roddel en achterklap, ook gebruik gaat maken van deze ambtenarenregeling en tussentijds zijn ambt verlaat. Blijkbaar rekent men hier in Dongen mensen af op wat ze in hun privésfeer uitvreten en weet men de kwaliteit van iemand in zijn werk niet te meten. De druk is voor onze arme burgemeester te groot geworden en hij zal ons dorp gaan verlaten. Zijn huis staat te koop en er zal een ad interim burgemeester komen tot na de verkiezingen er een nieuwe burgervader -of moeder komt. Liefst een vrouw, want in het mannenbolwerk van de politiek is een vrouw vaak een betere manager dan een hanige kerel. Toch vind ik het jammer dat Hans van Brummen, iedereen in Dongen mocht de burgemeester tutoyeren, vertrekt. Hij is een joviale, gezellige man en voor iedereen aanspreekbaar. Dat kon je van zijn voorgangers niet zeggen. We zullen echter nog even geduld moeten hebben voordat de opvolger bekend is. In de tussentijd maken wij ons op voor de verkiezingen: met zes partijen, want de afsplitsing van de VPD en samenvoeging met een ex D66 voorman zijn zeker van plan de verkiezingen in te gaan. We wachten af.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht