Toeslagen en andere politieke fratsen

Het parlementaire jaar is weer begonnen. Formeel met prinsjesdag, de derde dinsdag in september, maar de politici zijn van vakantiebestemming teruggekomen en zitten weer vol met nieuwe plannetjes. Om te beginnen de politiek in Dongen. Ook hier zijn nieuwe dingen te melden. Na de dubieuze verdwijning van onze burgemeester Hans van Brummen komt er nu tijdelijk een grote bons voor terug: de heer Chris Rutten.

De vraag is of we deze heer van VVD-origine met de voornaam Chris mogen noemen, zoals we Hans, Hans mochten noemen. Het is in ieder geval een man met een flinke staat van dienst. Burgemeester van Nuth en Breda, en sinds vorig jaar interimburgemeester van Weert en later Wageningen. Kortom een bezige baas. Bovendien ook nog een kunstzinnige man, want in zijn voormalige gemeente Nuth staat zelfs een beeld in brons voorstellend Mgr. Lemmens van de hand van onze nieuwe interimbaas. Een deskundig man. Zelfs op de PvdA-site van Oosterhout wordt deze man geroemd om zijn goede burgerverslag in 2003, toen hij nog burgemeester van Breda was. Kortom een man om rekening mee te houden. Ik weet niet hoe lang een burgemeestersbenoeming duurt, maar ik verwacht dat deze man hier ongeveer een half jaar zal blijven. Wat kan hij zoal doen in dit half jaar? Mogelijk een aantal wat vastzittende zaken forceren, zoals de St. Josephkerk, het centrumplan en de sociaal culturele accommodatie. Binnenkort zullen we het weten. Ook nieuws uit Den Haag. Het gaat beter met onze economie. Hoor ik het goed? Ja, zelfs Zalm begint dit te galmen. Heeft de regering er niets anders aan gedaan ons Nederlanders een complex aan te praten dat we moeten bezuinigen omdat we anders failliet gaan, en ineens gloort er blijkbaar iets. Blijkbaar terug van vakantie in de schatkist gekeken en gezien dat er wat meevallers in terecht zijn gekomen. Helaas schijnbare meevallers. Omdat ons gas gekoppeld is aan de olieprijs krijgen we nu meer inkomsten van de verkoop hiervan. Dat zijn de zogenaamde meevallers. We vergeten voor het gemak hierbij dat we dit gas dan wel kwijt zijn en dat we zo rond 2030 helemaal niets meer zullen hebben. Dus de vraag is of we dit gas eigenlijk wel zouden moeten verkopen. Ik zal het wel te kortzichtig zien en er zullen belangrijke redenen zijn om het wel te doen. Toch als ik op straat kijk merk ik weinig van verbetering. Met de privatisering van de nutsbedrijven betaalt elke Nederlander fors meer aan energie, als de consument nog weet bij wie hij deze afneemt. Kinderopvang wordt onbetaalbaar, waardoor de jaren vijftig: vrouw krijgt één recht: het aanrecht, weer de kop om komt steken. De huizenprijzen blijven maar stijgen, terwijl de afstand tussen de prijs en de inkomens alleen maar groter worden. We zien een invasie van buitenlandse mensen die voor een appel en een ei komen werken, De productie verdwijnt uit ons land en vertrekt naar lage lonenlande. De bio-industrie staat -terecht- onder druk. Ons lontje is te kort, waarmee de verloedering wordt aangegeven, de benzine is onbetaalbaar, iedereen klaagt en houdt de hand op de knip. In dit laatste geval aangewakkerd door ons kabinet dat ook niet erg scheutig is. Dus van die economische opleving verwacht ik niets.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht