Hoe slecht gaat het in Nederland?

Deze week belangrijk nieuws. Een mus heeft 23000 stenen van de recordpoging voor dominoday omgegooid. Aangezien het vogeltje in staat geacht werd dit kunstje te herhalen, is een vaardige schutter erop afgestuurd die met een precisieschot het beestje voor eeuwig het zwijgen en omstoten oplegde. Een klein bericht en eigenlijk een beetje om te lachen.

Dat zo’n klein musje dit voor elkaar krijgt. Al is het nog zo onbelangrijk, ik snap ook wel dat producer John de Mol niet op een televisedebakel zit te wachten. Daarvan heeft hij er al genoeg de laatste tijd. Maar Nederland reageerde onverwacht heftig. Een mus blijkt een bedreigde diersoort en bovendien beschermd, dus dat afschieten was een onrechtmatige daad. De nietsvermoedende schutter deed in opdracht zijn werk maar werd een dag later met de dood bedreigd. Zo zou heel Nederland zich druk moeten maken over de levensloopregeling, het nieuwe zorgstelsel en de dreigende verhoogde rente: nee, Nederland wil bloed ruiken van de musmoordenaar! Terwijl de populatie van mussen door ons eigen handelen met maar liefst één miljoen mussen is gehalveerd. Door een idioot bouwbesluit worden sinds de jaren zeventig onze huizen zo gebouwd dat de natuurlijke woonomgeving van de mus -onder het dak- verdwenen is. Ook wijzelf zorgen ook niet meer voor deze vogeltjes, die dol zijn op broodkruimels. Door de intrek van de placemat en doordat we daardoor onze tafelkleden niet meer uitkloppen, komen ze ook moeilijk aan voedsel. Dan denk je wel eens bij mezelf: Wie is nu de musmoordenaar. En als je dan merkt dat heel Nederland zich druk maakt over dat ene musje dan denk je: gaat het wel zo slecht hier in dit land? En zijn we nog in staat rationeel te denken? Blijkbaar niet, want onze vriend Wilders loofde deze week 10000 euro uit voor de arrestatie van een hondenkiller. De man of vrouw had geloof ik een hond opgehangen. Zeer vervelend en luguber, maar waarschijnlijk een op zichzelf staand geval. Maar dan vraag ik me af: waar is die Wilders in hemelsnaam mee bezig. Eerder dit jaar hoorde ik dat hij moeilijk de eindjes aan elkaar kon knopen, omdat het politieke apparaat als eenmansfractie toch behoorlijk geld kost, en nu gaat hij grof geld uitgeven aan dergelijke bestemmingen. Is deze man gek geworden of denkt hij zijn stemmenvol te winnen uit de dierenbeschermers? Ook hier vraag ik me af of het wel zo slecht gaat met ons land? Want we zouden ons toch druk moeten maken over de echt belangrijke dingen. Nee, Nederland is het spoor kwijt. Onder stress van alle veranderingen is men de realiteitszin verloren geraakt. Nederland is overspannen. Ik weet niet of er voor landen psychiatrische hulp geboden kan worden bij collectieve waanzin, maar ik zie hier een gat in de markt.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht