Dubbele namen

Deze week was het voor het eerst naturalisatiedag in Nederland. Alle nieuwe Nederlanders werden uitgenodigd op het gemeentehuis om officieel kennis te maken met Nederland. Een imbeciel plan van de tweede kamer die in een vlaag van verstandsverbijstering geen idee had waar ze eigenlijk mee bezig as.

In een land waar onze minister van vreemdelingenzaken Rita Verdonk was weggestuurd, maar gewoon kon blijven zitten was het diezelfde Verdonk die publiekelijk vertelde dat ze de nieuwe Nederlanders welkom heette. De hyporcitie ten top! Minister Verdonk is de minister van vreemdelingenzaken en dat betekent dat ze gaat over vreemdelingen. Nieuwe Nederlanders zijn in mijn ogen geen vreemdelingen. Bovendien bedoelde Verdonk: Dag nieuwe Nederlanders. Ondanks al mijn pogingen jullie buiten de deur te houden is het jullie toch gelukt op slinkse wijze langs mijn procedures te komen, waarover ik mijn ambtenarenkorps nog op een ernstige manier zal aanspreken. Helaas kan ik nu niet anders dan jullie Nederlander te maken. Let op: vertel aan niemand hoe het je gelukt is, want dat zal je bezuren. Discriminatie is er ook nu alweer. In een interview voor de TV vertelde een nieuwe Nederlander, een voormalige Congolees, dat hij zijn tweede achternaam niet mocht voeren. Daarmee stemde de ambtenaren niet in. Wat een onzin. Hoe zit het dan met Vennegoor of Hesselink of Docters van Leeuwen? Die hebben wel dubbele achternamen en zijn oude Nederlanders. Ik heb met deze mensen te doen. Zij zijn in kleine getale op komen draven bij de diverse gemeentehuizen op deze speciale dag. Het was namelijk niet verplicht en ik zou ook niet gaan als ik eerst 12 jaar zou moeten knokken om genaturaliseerd te worden. Maar vanaf de volgende keer wordt het verplicht. Het paspoort wordt dan op deze dag uitgereikt. Dat slaat helemaal nergens op. Dan horen die nieuwe Nederlanders nog alsjeblieft te zeggen ook na een onmogelijke periode om het Nederlanderschap te krijgen. Langzamerhand krijgen we wel erg veel boter op ons hoofd. Waar zijn de tijden waar Nederland voorop stond om vluchtelingen en andere buitenlanders met open armen te ontvangen. Die lijken definitief achter ons. De Nederlander is verworden tot een paranoia wereldburger die alleen zijn eigen arische soortgenoten nog vertrouwt Met dank aan Rita Verdonk.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht