Knellende regelgeving

Wat een gedoe met ons land. Er was een tijd dat we bekend stonden om ons liberaal denken en gastvrijheid, maar deze tijden liggen ver achter ons. Hoe langer hoe duidelijker wordt het dat we zo langzamerhand gezien worden als het Zwitserland aan de Noordzee. Strikte regelgeving is het gevolg. Het gedogen waar we vroeger zo om bekend stonden is verbannen. Zo zag ik van de week op TV een Chinese kok die al 28 jaar in Nederland woont, een vrouw en twee kinderen heeft, een sofinummer heeft en belasting betaalt; die bij een razzia van de overheid werd ontmaskerd als een illegaal.

Het gevolg: de man werd opgesloten, zijn baan kwijt en het gezin in de problemen, want het moet worden uitgezet naar China. Een land waar de goede man in 28 jaar niet meer was geweest, geen familie heeft en zeker geen huisvesting. Zelfs zijn advocate kan niets meer voor hem doen. Waar zijn we nu mee bezig? Aangetoond is dat de man vanwege zijn vakkennis direct weer aan de slag kan. Is regelgeving er nu uitsluitend om de bevolking te pesten? En wat doet deze man nu fout? Als hij nu zichzelf in illegale circuits verrijkt had of zo, dan kan ik me wel voorstellen dat we niet zo gemakkelijk om kunnen gaan met een illegale medebewoner, maar een man met een deugdzaam beroep die alleen maar het beste voor heeft met vrouw en kinderen en op een normale manier deelneemt aan de maatschappij op zo’n manier behandelen, lijkt nergens op. Wilde deze regering van het gedoogbeleid af, wat mij betreft mag het morgen weer worden ingevoerd. Als blijkt dat regelgeving tekort schiet in dergelijke schrijnende gevallen waardoor inhumane situaties ontstaan, dan zou dit niet eens in de publiciteit moeten hoeven te komen, maar direct worden opgelost. Bedankt Lovely Rita. Nog zo’n stunt van deze VVD-bewindsvrouwe is het quotum wat ze gesteld heeft om ongewenste vreemdelingen op te sporen. Blijkbaar moeten er per jaar duizenden illegale vreemdelingen gevangen worden om te worden uitgezet. Dat is logistiek zeer verantwoord. Dan blijven de uitzetcentra op het juiste niveau bemand en voldoet het apparaat zonder haperen. Dat staat allemaal in het prestatiecontract. Worden de doelstellingen niet gehaald dan wordt er gekort. Alsof we het over een kippenslachterij hebben. Als ik nu in het buitenland kom begin ik Duits te murmelen. Ik vraag me af of ik me nog wel als Nederlander kan vertonen onder de andere wereldburgers met zo’n beleid. Dichter bij huis gebeuren ook rare dingen. Een MS-patiënt met constante pijn stond van de week in hoger beroep voor de rechter, omdat hij voor zichzelf medicinale weed kweekte. Als hij dit goedje op recept zou krijgen kostte dit de man 900 euro per maand, want de verzekeraars in Nederland vergoeden dit niet. Dat kon de man niet opbrengen, dus hij ging aan de slag met huisvlijt. Geen afgetapte stroom of dealen, gewoon kweken voor eigen gebruik. Daar hebben we ook weer een regeltje voor gevonden. Je mag niet meer dan 5 plantjes in huis hebben. Gezien het gebruik kweekte de man meer plantjes, waardoor het strafbaar werd. In deze zaak getuigden deskundigen, die aan konden tonen dat medicinale weed de pijnsymptonen bij MS-patiënten kan onderdrukken. De man zal er echter niet door genezen. Ik vraag me dan ook af wat nu zo’n rechterlijke macht bezielt, om zo’n zaak voor te laten komen. Had niet iemand per ongeluk de dagvaardiging verkeerd op kunnen stellen, zodat het zaakje geseponeerd kon worden? Nee, al twee rechtszittingen worden er besteed aan een zaak waar geen winnaars uit voort komen. Maar als we een regering naar huis sturen zijn er blijkbaar wel regeltjes waarmee het kabinet gewoon in het pluche kan blijven. En dit alleen omdat het huidige kabinet met de verkiezingen in het vooruitzicht het zonde vond om de wat vriendelijkere begroting niet te kunnen presenteren. Dat zou natuurlijk zonde zijn, want wat zouden de dames en heren anders moeten gaan doen na de verkiezingen? Ze rekenen erop dat er niets gaat veranderen. En ik ben bang dat wij suffe stemmers ze hierin nog gelijk gaan geven ook.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht