Dubbele nationaliteit

Ik ben als Oosterhouter geboren en ik woon zowat 50 jaar in Dongen. Toch zal ik nooit gezien worden als een Dongenaar. Ik heb de verkeerde naam, de verkeerde tongval; kortom ginne Dongusse Peej: ik ben een Brabantse allochtoon.. En wat je ook doet: je blijft gebonden aan je geboorteplaats. Op je geboortegrond ben je vaak trots en bovendien cultureel verbonden. Nu heb ik het hier over twee plaatsen die vlak naast elkaar liggen.

Stel nu dat je wiegje een steenworp verder heeft gestaan in Turkije of Tsjaad, zoals bij een miljoen mensen in Nederland met een allochtone achtergrond. Tja dan moet je volgens bruinhemd Wilders dus kiezen. Je mag niet van twee walletjes snoepen als gelukzoeker vaneen andere natie in ons land. Kiezen betekent voor hem onvoorwaardelijk kaaskop worden als je een openbare functie als staatssecretaris of minister gaat bekleden. Een trapje hoger in de hiërarchie, bekleden binnen ons koningshuis al honderden jaren mensen met een dubbele nationaliteit een openbare functie. Maar daar hoor je Wilders niet over. Daar kan hij niet tegen vulmeren. Daar is hij een te klein miezerig Limburgs mannetje voor. Maar als we Wilders zijn Limburgse provincialiteit zouden ontnemen in ruil voor de Hollandse, wat zou hij daar dan van vinden? Dat telt natuurlijk niet, maar als de appel iets verder van de boom valt buiten de landsgrenzen is het opeens een punt. En eigenlijk maar om één reden: weg met al dat buitenlandse tuig. Onze arische gemeenschap wordt bedreigd door al deze vreemde snoeshanen, die nu ook al proberen onze regering te infiltreren. Terwijl velen van landen afkomstig zijn, waarvan je de nationaliteit niet eens mag opgeven, zoals Marokko. Maar als ik eerlijk ben en ik zou verhuizen en succesvol zijn in het buitenland, zou ik me toch altijd Nederlander blijven voelen. Ik zou mijn nationaliteit echt niet zomaar gaan opgeven. Toch, protectionisme in overheidsfuncties is overigens niet vreemd. Er zijn ook landen, waar vrijheid heel erg hoog in het vaandel staat, die verbieden dat het hoogste ambt in het land wordt bezet door iemand die niet in het land is geboren. Nota bene een land dat zo goed als geen autochtonen in hun bestuur kan hebben, Dat land is het land van Bush. Het gedoe van Wilders is eigenlijk een belediging aan alle mensen die ondanks de discriminerende omgeving vaak toch in staat zijn gebleken een volwaardig bestaan in hun buitenland op te bouwen. Om al deze mensen te diskwalificeren vanwege hun afkomst geeft iets aan over de protectionistische agenda die Wilders erop na houdt. Terwijl deze mensen het toch tegen de stroom in van de bruinhemden het zover hebben kunnen schoppen. Je zou er trots op moeten zijn dat mensen, die geen oorspronkelijke band hebben met ons land, zich zo verbonden voelen, dat ze een dergelijke zware politieke rol willen vervullen. De helft van de Nederlanders vindt het niet eens de moeite waard om te gaan stemmen en zijn zich totaal niet meer bewust van hun verworvenheden. Persoonlijk heb ik staatssecretaris Nebahat Albayrak enkele malen ontmoet en gesproken en ik ben erg gecharmeerd van haar gedrevenheid. Het feit dat zulke mensen uit die moeilijke underdogpositie komen en het toch zover schoppen benadrukt hun motivatie. Zij zullen ook zeker hun best doen om niet de schijn tegen te krijgen. De dubbele nationaliteit zou eigenlijk normaal moeten zijn. Het zou de mondiale mobiliteit van mensen kunnen vergroten. Je oorspronkelijke geboortegrond of culturele roots bepalen je eerste nationaliteit. Een tweede nationaliteit kun je aannemen als je conform de immigratieregels van het nieuwe thuisland bent ingeburgerd. Je moet wel ophouden bij twee, want om nu te gaan kwartetten met paspoorten? Wij zouden ons veel kosmopolitischer kunnen opstellen. Kinderen zouden vanaf jongs af aan minimaal twee talen moeten leren en een buitenlandse stage moeten lopen in hun studiejaren. Daar word je alleen maar rijker van. Naast je moerstaal en het Engels als universele taal leer je de taal vanje nieuwe vaderland. Ik was onlangs in Italië en alle openbare aanwijzingen waren aangegeven in het Italiaans –non losso- en het Engels. –aha! De Italianen bleken inmiddels ook redelijk Engels te spreken. Ook daar begint men het door te krijgen. Terug naar onze nationalist, de heer Wilders, voorman van de partij van de vrijheid voor Arische Nederlanders. Die zou het liefst de Hollandse waterlinies optrekken en Europa achter deze linies houden inclusief al het geïslamiseer. Elk bedekt moslimvrouwenhoofd is echt geen potentiële terrorist en een staatssecretaris met een dubbel paspoort is ook geen incompetente cultuurbarbaar. De haren van Wilders zijn wit, maar het zou hem goed staan als er wat meer kleur uit die hersenpan zou groeien.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht