Politieke kleuring

Het is zeer verrassend als je plotseling in de krant leest dat je niet integer bent. Zeker op een moment dat je dit niet verwacht. Met naam en toenaam word ik genoemd in BN De Stem van zaterdag 16 augustus in een column van Henk van Ingen, waarin ik persoonlijk beschuldigd word van politieke voorkeur, en daarmee het medium OmroepDongen rood zou kleuren. Toevallig is onze logo-kleur inderdaad rood, maar ik zal u verzekeren, dat dit niets te maken heeft met de politieke voorkeur van de omroep. Nooit heb k onder stoelen of banken gestoken dat ik politiek actief ben geweest binnen de PvdA.

Elke politicus in de Dongense raad of het Dongense bestuur is hiervan op de hoogte. Overigens ben ik momenteel niet meer actief en het ziet er niet naar uit dat ik dit ooit weer zal worden. Zoals ook de lezer van mijn columns weet, twijfel ik momenteel erg aan het politieke systeem en wil ik liever een kritisch volger zijn. Het is ook duidelijk dat gebrek aan inspiratie de columnist van de Stem aan het googelen heeft gebracht en bij de vermeende ‘rode’ media in ons dorp is uitgekomen. Ook Ton Zinger van het Weekblad voor Dongen krijgt een veeg uit de pan, terwijl Ton in ieder geval geen lid is van de PvdA. Ik weet niet hoe het bij het Weekblad is gesteld, maar ik neem aan dat er ook nog een hoofdredacteur is, net als bij OmroepDongen Marga Spil, waarvan ik zeker weet dat integriteit van het medium door de redactie belangrijk gevonden wordt. Columns geven je juist de vrijheid om binnen ethische grenzen je mening via een medium te kunnen spuien. En als er morgen een columnist zich aandient, die een andere politieke mening heeft dan ik dan zal ik de laatste zijn die daar over iets zal zeggen. Ik ben dan weliswaar voorzitter –lees regelneef- van de omroep, maar over de inhoud van de berichten is toch echt de hoofdredacteur verantwoordelijk. En juist het sociaal-democratisch kader geeft blijk van een grote betrokkenheid bij de maatschappij en is ook vaak de reden dat confessionelen en rechtse mensen de media links vinden. De confessionele en uiterst rechtse maar ook linkse media blijken in de praktijk sterk dogmatisch te zijn of zich af te sluiten voor bepaalde probleemgebieden binnen de maatschappij. Probeer maar eens nieuws puur objectief te brengen, zonder een vleug van nationale, politieke, sociale of religieuze voorkeur of speculatie. Dan wordt het gortdroog nieuws, vergelijkbaar met het opdreunen van de waterstanden. En dit is geen pleidooi voor linkse of rechtse sympathieën, maar de praktijk. Want zelfs over objectief nieuws hebben mensen een mening, want zo zijn mensen. Dat levert dan weer discussie op en zo houden we elkaar weer bezig. Als Henk van Ingen overigens verwijst naar de column over de overwinning van de PvdA in 2006, te lezen op mijn website www.rinuskrijnen.nl bij het kopje columns van 11 maart 2006, zal hij toch moeten bekennen dat ik niet echt poch over de overwinning, maar juist dit probeer te relativeren. En over objectiviteit gesproken. Ik wilde bij BN De Stem een reactie plaatsen op de column van van Ingen, maar kreeg eerst een lijst te zien van 10 voorwaarden waaraan ik moest voldoen eer ik een kans krijg dat de reactie geplaatst zal worden, met als uitsmijter dat de redactie dan vervolgens nog bepaalt wat geplaatst wordt en dat hierover niet kan worden gecorrespondeerd. Ik kan me voorstellen dat in de krant niet alle reacties komen te staan i.v.m. ruimte en zo, maar als toch aan de 10 voorwaarden wordt voldaan, zou men de internetlezer dit toch niet mogen onthouden? Dan mag ik mogelijk wat linkse ideeën hebben, maar censureren vind ik verwerpelijk. Vrijheid van meningsuiting is dan toch belangrijker.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

[/vc_column_text]

Beoordeel dit bericht