Tuigdorpen

Alles wat een mens angst inboezemt is reden voor Geert Wilders om drastische maatregelen te willen treffen. Deze politicus, die ons kabinet gedoogt, is niet vies om hierover proefballonnetjes op te laten. Deze week gaat het over de overlast die schorriemorrie in de wijken veroorzaakt. Schorriemorrie bestaat, dat is duidelijk. Zelf van nabij meegemaakt zul je maar zo’n buurman hebben. Een buurman die regelmatig in de relationele sfeer onder invloed van drugs en drank ruziet met zijn vriendin en dan midden in de nacht de voordeur intrapt of staat te roepen buiten.

Dezelfde buurman, die ook regelmatig een tijdje weg is op vakantie in een all-inclusive resort van ons rijk, vanwege heling, diefstal, verkeersovertredingen etc. En ook de buurman, die wiet kweekt en wordt gepakt en als enige huurder van de woningcorporatie niet het huis wordt uitgezet voor zo’n vergrijp. Die wil je niet naast je hebben wonen. Geert heeft de oplossing. Hij heeft deze in Denemarken gevonden. Waarschijnlijk tooit hij zijn hoofd naar Scandinavisch voorbeeld hoogblond, omdat deze landen hem veel inspiratie geven. Zo is de gedoogconstructie ook naar Deens voorbeeld. In het geval van de huisvesting van schorremorrie heeft Geert het ook hier gevonden. In Denemarken kennen ze “Skaeve Huse”. “Skaeve huse” is een Deens experiment waar min of meer voor de maatschappij lastige, ontspoorde mensen -door psychische afwijkingen of drugsverslaving- bij elkaar worden gezet in wooncontainers, uit de buurt van de normale woonomgeving, om de overlast in de “normale” omgeving tot een minimum te beperken. Als je dit nu ook doet bij criminele veelplegers, dan wordt de bovenwereld gevrijwaard van dit tuig. Elke provincie moet dan zo’n tuigdorp optuigen.

In mijn optiek zijn er al dorpen met zo’n status, maar die zijn historisch zo ontstaan.
Wilders denkt de criminaliteit te kunnen beteugelen door het tuig bij elkaar te laten wonen. Als een veelpleger vrij komt zou hij niet mogen terugkeren naar zijn eigen omgeving maar geplaatst worden in een tuigdorp. Na bewezen resocialisatie, zoals afgeronde scholing of werk, mag dan het tuig weer worden toegelaten tot de bovenwereld. Volgens mij verleng je de gevangenisstraf hiermee, waar in de praktijk door het sobere karakter van de aanpak de kans op criminaliteit juist wordt vergroot. Zet het tuig bij elkaar en je legt de basis voor een criminele organisatie. Het zal zeker niet helpen als je op je CV een adres achterlaat van een tuigdorp. Daar zal een potentiële werkgever niet warm van worden. Het ergste is dat Geert ook nog vindt dat veelplegers in afwachting van een strafzaak al verbannen moeten worden naar dit oord. Daarmee veroordeelt hij de verdachte al, voordat hij door de rechter als schuldige is aangewezen. Als dit zo moet is onze rechtsstaat ten dode opgeschreven en krijgen we een politiestaat waar willekeur heerst.

Sportief is Geert ook niet. Hij noemt zijn partij de partij voor de vrijheid, maar als men kritisch over hem publiceert, wil hij dat publicaties worden ingetrokken. Zo ook werd er naar aanleiding van dit onderwerp een cartoon door Joop.NL (Vara) gepubliceerd waaruit het initiatief van de tuigdorpen werd vergeleken met concentratiekampen. Ik kan best begrijpen dat een dergelijke cartoon wordt getekend, want deze metafoor is juist treffend, als je onveroordeelden in een gedwongen woonomgeving wil opbergen. Geert vond dit echter onacceptabel en hij dreigt de Vara niet te zullen aantreden bij een lijsttrekkersdebat bij Pauw en Witteman a.s. woensdag als de cartoon niet van de site wordt gehaald. Ik heb vandaag geprobeerd de cartoon te bekijken op deze site, maar het blijkt dat dit deel van de site vanwege onderhoudswerkzaamheden uit de lucht is. De Vara zal toch niet zwichten?

Wellicht wil Wilders een deel van zijn kiezers en partijgenoten aan goedkope huisvesting helpen, want juist de PVV kent grote aanhang binnen de laag geschoolde sociaal lagere klassen van ontevreden autochtonen, waar relatief criminaliteit vaker voorkomt. Het type criminaliteit waarbij buurtgenoten tamelijk veel last van hebben: Tokkies- en Flodderachtig gedrag. Zou dat de verborgen agenda van Wilders’plannen zijn?

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht