Kibbelen over de Heistraat

Al in juni 2006 maakte ik in deze column melding van het gedoe over de veranderingen aan de Heistraat tussen Oosterhout en Dongen. Opzet is om een goede verbinding te leggen tussen Tilburg en de A27. In de huidige situatie komt er dan veel verkeer langs de Westerlaan, vlak langs de wijk West 1. De mensen kunnen last krijgen van lawaai en fijnstof. Er zijn inmiddels behoorlijke voorzieningen getroffen om de overlast te beperken. Naast de geluidwal is dat de superrotonde die voor het GFK-gebouw is geplaatst. Natuurlijk ben ik geen verkeersdeskundige, maar ik zie met mijn eigen ogen dat deze rotonde een groot deel van het verbindingsprobleem al heeft opgelost. Het is dat er een idioot stoplicht bij de Avri is geplaatst, anders waren de problemen eigenlijk al helemaal weg.

De tweede ontwikkeling zie ik aan de andere kant van ons dorp. De burgemeester Letschertweg wordt doorgetrokken waarbij de buitenring om Tilburg rond is. Wat mijn verwachting is, -maar door de strijdende politici zal worden ontkend-, is dat het vrachtverkeer van de industrieterreinen “Vossenberg” en “De Wildert” deze vierbaans aansluiting op de A58 zal verkiezen om richting Utrecht te rijden, boven de slingerweg met nog meer stoplichten langs Dongen.

Mij kan de ruzie tussen Oosterhout en Dongen niet lang genoeg duren. Als het eenmaal zover is dat men eruit is, is de Letschertweg in gebruik en zal het zware verkeer automatisch deze sterk verbeterde weg gaan gebruiken. Dan wordt het verkeersaanbod via Dongen zodanig teruggebracht, dat een alternatief niet meer noodzakelijk is. Dat scheelt de provincie een berg geld en Dongen allerlei dure oplossingen om bedrijven en instellingen te verplaatsen. Ook scheelt het veel overlast tijdens de constructie, want die hoeft dan ook niet meer. Elke verbetering van de huidige oplossing zal leiden tot meer verkeer en daar zitten we al helemaal niet op te wachten.

En als Oosterhout aan haar kant voorzieningen wil treffen om de bereikbaarheid aan de oostzijde van de stad te willen verbeteren, dan lossen ze dit maar zelf op. Het is sowieso al opvallend dat over deze weg al zes jaar gesteggeld wordt en het probleem eigenlijk alleen kleiner is geworden. En nu blijkt dat men weer opnieuw allerlei wegvarianten bij de provincie wil aandragen om nog meer verwarring te stichten. Ondertussen gooit Dongen volgens de media de kont tegen de krib, door niet mee te werken aan bestemmingsplanwijzigingen. Dat wordt dan weer gerelativeerd door onze wethouder van verkeer, de heer van Beek. We zijn inmiddels denk ik een aantal tonnen verder en er is nog geen zicht op een schop in de grond. Wanneer gaan bij de heren politici de ogen open en zal men eindelijk beseffen dat de enige echte goede nieuwe variant is: niets doen. Begraaf de strijdbijl maak je druk over de bezuinigen in dorp en stad en breng de Heistraat nooit meer ter sprake.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht