Prachtige Tattoo’s

God schiep de mens naar zijn gelijkenis. Dat het niet altijd even goed gelukt is, moeten we maar voor lief nemen, maar in principe is de mens een mooi schepsel. Na een aantal jaren gaat de mens er uiterlijk flink op achteruit. Vooral veel vrouwen vinden dat verschrikkelijk en doen er heel veel aan om hun echte leeftijd te verdoezelen en gaan een hopeloos gevecht aan met de zwaartekracht en de kilo’s. Mannen zijn hier in het voordeel. Ook zij zijn als ze jong zijn veel mooier dan als ze ouder worden, maar op één of andere manier wordt de aftakeling bij mannen minder erg gevonden –door vrouwen- en daardoor zijn ze ook minder bereid dezelfde strijd te voeren als vrouwen. Rijpere, authentieke mannen blijven populair, ook al worden zij door de tand des tijds getroffen.


Daarop worden vrouwen tijdens hun hopeloze strijd weer jaloers, want het is wel zo dat veel mannen juist weer vallen voor strakke, jonge vrouwen. Dat is allemaal ingebouwd in de ingewikkelde structuur van veroveren en veroverd worden en de oerdriften, waarbij voor de voortplanting uitsluitend jonge, gezonde vrouwen kunnen zorg dragen. Tot zover de lezing van uw amateurpsycholoog.

Mensen zijn dus mooi. Maar in toenemende mate zie ik dat mensen zich gaan verminken. Je ziet dit wel als mensen in een vreselijke depressie zitten en in een soort semi-suicidale aandachtspoging zich met messen gaan bewerken. Waar ik het over heb heeft niets te maken met zelfmoordneigingen, maar wel met aandacht. Het gaat om tatoeages.

Tot een halve eeuw geleden waren tatoeages voornamelijk het rijk van zeebonken en stoere kerels die op hun arm een anker of een “I love my mammy” lieten prikken. Die tijden lijken geheel achter ons te liggen. Grote groepen vooral jonge meiden kunnen niet wachten tot ze achttien worden om dan zo snel mogelijk met hun verminking te starten. Formeel is de leeftijdsgrens achttien, maar naar ik heb vernomen worden tatoeages toch ook al op jongere leeftijd gezet. Je dochter zou er maar mee thuiskomen!
En dan heb je zo’n potsierlijke draak of tribal tattoo op je lijf aan laten brengen, vaak ook nog eens op intieme plaatsen of zeer opzichtig in nek of gezicht. Het is ook niet ongevaarlijk. Kans op HIV of aids zijn zeker aanwezig. Je bent natuurlijk vreselijk blij met je nieuwe uiterlijk. Niemand vraagt zich natuurlijk af wat je hier over 5 of 10 jaar van vindt. Of je werkgever jou met je plakplaatjes wel pruimt. Ook weet je nog niet of het nog wel gepast is in 2020 om met tattoo’s te lopen. Het is toch allemaal erg modegevoelig. En je zou maar de naam van je vriendje of vriendinnetje laten vereeuwigen op je lichaam en de verkering gaat uit,

En dan zit je met dit ding. Je lichaam verloedert in de loop van de tijd en die tatoeage dus ook. Waar eerst scherpe contouren zichtbaar waren en een duidelijke afbeelding verbleekt en vervaagt de huid tot een vale vlek, alsof het lijkt dat je een enorme blauwe plek hebt.
Dan kun je drie dingen doen. Je doet niets en was ooit gelukkig met die tatoeage en nu overweeg je met een boerka te gaan lopen. Je vindt het nog steeds fantastisch en elke paar jaar laat je de boel opkalefateren. Of je hebt spijt als haren op het hoofd –indien aanwezig- en wil van de tatoeage af. Het gevolg: hoge kosten en grote littekens.

Nee, als God ooit bedoeld had ons als een schilderij op aarde te zetten, had hij wel schilderijen bedacht. Ik heb veel medelijden met alle mensen die een tatoeage zetten. Net zo goed als je op een gegeven moment ook wel eens een ander schilderij aan de muur wil hangen zul je ook je tatoeage op een gegeven moment beu zijn en iets anders willen, of niets. Dan kun je dit dus niet verkopen, zomaar weg doen of verplaatsen. Hoe vertel je iemand van zeventien dat een tatoeage voor het leven is en nog ruim 80 % van haar of zijn leven zichtbaar zal blijven. Ook al denkt deze persoon nog zo volwassen te zijn, niemand zou op deze leeftijd zo’n beslissing moeten nemen. Ik zou zeggen probeer het eens met plakplaatjes, tattoo sleeves en tattoo panty’s. En als je 50 bent kun je altijd nog beslissen of je er aan toe bent om een tatoeage te laten zetten.
U hoort, ik ben geen fan…

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht