Gokken

Er is in Nederland een idee ontstaan om te gaan wedden op sportevenementen. Dit verschijnsel zou dan door de staat opgezet worden, zodat het de staatskas enkele tientallen miljoenen kan laten incasseren. Op alle elementen waardoor zou kunnen lijken dat de sportwedstrijd van te voren al zou zijn uitgemaakt kan niet worden gewed. Matchfixing zou moeten worden uitgesloten. Net zo goed als dat bij een wielercriterium de duurste gecontracteerde renner altijd wint: dat is ook geen doorgestoken kaart, ehum….

In een tijd waarin we op zoek zouden moeten gaan naar zekerheid komt zo’n plan boven drijven. Ik begrijp dat vanwege de illegale gokwereld op internet inmiddels de Hollandse Staatscasino’s wel kunnen sluiten, maar is dan het antwoord om zelf dan maar mee te doen met het online gokken, om zodoende toch een graantje mee te pikken?
Het lijkt er wel op. Waarom willen we gokken? Je weet dat je verliest, want anders zouden de gokhuizen-onze Nederlandse Staat- dit niet willen introduceren als melkkoe. Gokken is een verslaving. Mensen denken met een kleine inzet een grote vis te vangen. En juist de groep mensen, die zelfs geen geld hebben om zelfs maar kleine vissen te kopen, is de doelgroep van de gokwereld. Het is een schande dat onze overheid hier aan meedoet. Ik kan me voorstellen dat het Nibud en instellingen die zich bezig houden met schuldsanering niet bepaald staan te juichen voor dit nieuwe creatieve idee van onze overheid. Dit leidt gegarandeerd weer tot grote ellende bij armoedzaaiers, die zo nooit uit de problemen komen. Want door het gokken legaal te maken legitimeer je ook dat het wel safe zit rondom de gokwereld. En dat is het dus niet. In plaats van het aanpakken van de illegale gokwereld door zeer streng te straffen bij matchfixing en iedereen strafbaar te maken bij overtreding van de wet, voegt de overheid gewoon als deelnemer in deze roversbende in, om ook een graantje uit de ruif mee te pikken. Als de overheid zelf meedoet in de gokwereld heeft het ook veel minder middelen om het illegale circuit aan te pakken. Het is toch niet te verkroppen dat Chinese goksyndicaten geen weddenschappen mogen aanbieden op het internet en de overheid wel. Voor het gevoel is gokken gewoon gokken en als dit niet strafbaar is als je dit bij de overheid doet, waarom dan wel bij de Chinezen? Het gevoel dat gokken niet goed is, gaat zo geheel verloren. De VVD-helft van onze regering zit daar niet zo mee en vindt dat mensen zelf maar moeten beslissen wat ze met hun geld moeten doen. En het zakcentje voor de overheid is mooi meegenomen. De PvdA helft van de regering zou dit plan moeten afkeuren, want de gewone man wordt teveel in verleiding gebracht om slecht met het schaarse geld om te gaan. Als er nog restanten zijn van de socialistische oerbeginselen van de PvdA, moet hier een appèl op worden gedaan.
En om gokken op sportevenementen nu toe te staan omdat in de landen rondom ons ook wordt toegestaan kan ik nu niet direct een reden vinden om het dan ook hier te voeren. Maar ik durf er wel een fles wijn om te verwedden dat het voorstel doorgaat.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM DE MIJMERING TE BELUISTEREN

Beoordeel dit bericht