Normaal = Wartaal

Als je in de van Dale naar het woord ‘normaal’ zoekt kom je uit op de betekenis ‘gewoon’. Zoek je ergens naar de betekenis van ‘gewoon’, dan kom je uit op betekenissen als: alledaags, conventioneel, courant, domweg, door ervaring vertrouwd, eenvoudig, eenvoudigweg, gangbaar, gebruikelijk, etc etc. Dit zijn allemaal betekenissen die we niet SMART noemen. En dat betekent: specifiek (is de doelstelling eenduidig?), meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.


Als ik ergens in mijn stukken die ik beroepshalve moet schrijven met termen die niet SMART zijn aankom, dan worden mijn opdrachtgevers nerveus. Wat bedoel je nu precies? Wat gaan we nu echt doen? Kortom: maak de boel eens een stuk concreter, dan kunnen we er wat mee.
Politici hebben hun mond vol van dat we normaal moeten gaan doen. Wilders is ermee begonnen en nu heeft inmiddels elke politicus zijn eigen mores. Niemand weet wat men met normaal bedoelt, maar dat is wel waar we naar terug moeten. En elke politicus komt hier dus mee weg, omdat na het aanhoren van deze kreet, je nog geen idee hebt wat de bedoeling is. Want als iemand iets ‘normaal’ vindt, doet hij dat uitsluitend vanuit zijn eigen perspectief. Dus als Geert Wilders iets ‘normaal’ vindt of Jesse Klaver, dan zeggen ze beiden dezelfde woorden, maar bedoelen totaal iets anders.
Volgens de volgers van Wilders benoemt hij de dingen, maar voor mij is het wel heel erg vaag.
Generaliserend zou je kunnen zeggen dat Geert Wilders met zijn ‘normaal’ de mening van de blanke witte, boze man (of vrouw) bedoelt: Alle moslims het land uit. Voor de buitenlanders die we nodig hebben omdat deze bij ons werkzaamheden verrichten die niemand van de pakweg 400000 witte Nederlanders die geen werk heeft, wil doen voor een hongerloon, vormen uiteraard een uitzondering. Als we het verkiezingskladje van Geert bekijken dan heeft dit als titel gekregen: ‘Nederland weer van ons.’ Wie zijn ons? Weer niet SMART. Volgens mij is ‘ons’ elke inwoner van het land, maar dat bedoelt Wilders niet. En we geven het geld uit aan de ‘gewone’ Nederlander. Een verkiezingsprogramma dat bestaat uit 11 punten wat ook ná carnaval geldig is. Het meest opvallende punt is punt 7: Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz. Geld hieraan uitgeven is volgens Geert dus niet normaal. Het is ook, buiten het de-islamiseren het enige punt wat geld oplevert in het programma en financiert ook gelijk meer dan de helft van de overige 9 punten, waarvoor wel in de buidel moet worden getast. Maar liefst 10 miljard euro levert het stilzetten van Nederland dus op, terwijl hij niet aangeeft waar dag geld vandaan moet komen. Conservatisme troef in het verkiezingskattenbelletje van Wilders. Alles waarmee een mens zich wat ruimer en gedurfder etaleert wordt weggemaaid. Want met ‘enz.’ worden nog tal van andere zaken bedoeld, waar de kiezer geen weet van krijgt, maar waar vrijzinnigheid waarschijnlijk de troef is. Volgens Geert zouden we moeten ophouden met innoveren. Nieuwe dingen ontwikkelen kan echt niet meer; alles is al uitgevonden. Dat brengt alleen maar verwarring. Dat hij de kop in het zand steekt voor feiten zoals duurzaamheid, met als gevolg het opraken van de organische grondstoffen, deert hem niets. Het woord duurzaamheid komt helemaal niet voor in zijn verkiezingstweet. Innovatie moet ons juist gaan helpen; niet volgens Geert. En wat doen we met de loonkosten van alle mensen die met het wegmaaien van de cultuur op straat komen? Zijn die hier ook in meegerekend.
En in zijn verkiezings-postit staat ook dat aanvullende pensioenen ook moeten indexeren. Dat kun je wel beloven, maar daar gaat de politiek helemaal niet over. Dat zijn afspraken tussen werkgevers en werknemers. Mooi weer proberen te spelen met andermans portemonnee!
Ik vind het niet normaal dat een politicus die mee wil doen met de grote jongens, met verkiezingsbeloften komt, waarbij zowat de gehele grondwet voor moet worden herzien of wijken en de hele markt moet worden opengebroken. En dus begrijp ik helemaal niet waarom deze man eigenlijk nog beveiliging nodig heeft, waarom nu zoveel te doen is. Met een programma waarmee hij met geen enkele partij kan regeren zonder zijn beloften te breken, lijkt hij een soort van ongevaarlijke dorpsgek. De moeite niet waard om te belagen of om te leggen, zou ik zeggen. Het is er eentje, waarvan wij hier in Brabant zeggen: hij is een bietje gek, hij is nie normaol.
Jammer dat andere politici, die ik eigenlijk hoger zou willen achten, zich nu ook al achter het woord ‘normaal’ verschuilen. Ik zou zeggen hou ermee op. Normaal bestaat niet, net zoals de Nederlander niet bestaat. Ik ga ervan uit dat jullie -politici- geen van allen zullen gaan regeren met dorpsgek Wilders, toch? Anders vind ik het niet meer normaal.

 

Beoordeel dit bericht

3 antwoorden op “Normaal = Wartaal”

 1. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Many thanks! You can read similar art here: Sklep online

 2. Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to
  get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good success. If you know of
  any please share. Appreciate it! You can read similar blog here:
  Link Building

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *