Vaccineren!

We willen allemaal meer vrijheid. Na een jaar huisarrest zijn we het beu. Het RIVM , het OMT en demissionair minister de Jonge waren tot voor kort duidelijk: dit zit er even niet in. Eerst dat virus onder de duim zien te krijgen. Maar het volk mort.
Zoals altijd in dit soort situaties gaat men niet voor de meest zinvolle oplossing, maar kiest men een polderweg om toch zaken mogelijk te maken. Men wil – in de week met recordaantal besmettingen – de zaak geleidelijk weer open gooien. Volgens een door de wappies, half-failliete horecaondernemers en corona-ontkenners aangewakkerde meningsvorming is het mooi geweest: de wereld moet weer gaan bruisen.

Om een virus eronder te krijgen is er eigenlijk maar één mogelijkheid: zorg dat het virus zich niet kan verspreiden. Probleem van de vrijheidsdrang van de mensen is: men wil alles doen om bij elkaar te kunnen komen. Dat vindt het virus heerlijk. Zo kan het welig tieren. Om te voorkomen dat iedereen ziek wordt bij zo’n potentieel superspreadevent moeten mensen aantonen dat men virusvrij is. Kortom er moeten grote hoeveelheden sneltests beschikbaar zijn, waarmee men kan aantonen dat men geen Covid-19 onder de leden hebt. Dat klinkt goed, maar dat is een duur doekje voor het bloeden. Al deze versoepelingsexperimenten gaan honderden miljoenen kosten. En alleen omdat een paar duizend man de rest van Nederland de ogen kan uitsteken en daarmee dus de roep om vrijheid aanwakkert. Zie je nu wel dat het werkt? We hebben een event georganiseerd en er zijn geen nieuwe besmettingen geconstateerd. En diegenen die ook naar het event wilden en positief getest zijn: vette pech. Postitief geteste mensen worden gediscrimineerd. Zij kunnen niet naar het evenement en zullen hun dure kaartje moeten verpatsen, als dat nog kan als je direct in isolatie moet.

Ondertussen liggen de ziekenhuizen vol en wachten miljoenen Nederlanders op de enige manier om wel een open maatschappij te kunnen creëren: een vaccinatie. En daar is geen aandacht voor. Wel 13,5 uur discussiëren in de kamer over een uitgelekt niets- en alleszeggend briefje, waardoor het hele politieke systeem verlamt, maar geen benul hebben dat we met de grootste economische, psychische en dramatische crisis te maken hebben sinds de Tweede Wereldoorlog.
Wel laten we ons overtuigen niet verder te prikken omdat een vaccin mogelijk een minieme kans op bijwerkingen heeft. Een kans die kleiner is, dan dat een ijsbeer een pinguïn opeet. Daarmee wordt het vertrouwen in het vaccineren ernstig geschaad.

Ik begin zelf ook al wappiegedrag te vertonen, want ik ben er zo langzaam aan van overtuigd dat het vertragen bewust gebeurt. Want waarom bungelt ons land qua vaccinatiegraad onderaan tussen de apenlanden, terwijl we normaal trots zijn op onze efficiënte dadendrang? En waarom zegt Hugo de Jonge (CDA?) lachend dat we hard aan het werk zijn en we daarvan niets ervaren?
Zit hier geen religieuze dwang achter? Zijn er niet partijen die helemaal niet willen dat we gevaccineerd worden? En spelen die nu niet langs slinkse wegen de vaccinatieterrorist om zo het systeem te saboteren? Dit doen ze door twijfel te zaaien: is het wel veilig? Is het niet te snel op de markt gebracht? Is het niet tegen Gods wil? Het lijkt er haast wel op.
Wel geven we honderden miljoenen uit aan verruimende maatregelen voor enkelingen, maar ondertussen zitten massa’s in huisarrest eindeloos te wachten tot men ooit wordt opgeroepen voor een bevrijdende prik.

Wat mij betreft wordt dit kabinet een demissionair-demissionair kabinet en gaan we over op een crisiskabinet -een zakenkabinet- met maar één doel: zorg dat Nederland als de donder wordt gevaccineerd. Zet het leger in, zorg dat het vertrouwen in de wetenschap wordt teruggewonnen, zorg voor prikstraten in elk dorp of wijk. Weg met alle politieke spelletjes en wegduiken voor de olifant in de kamer. Onmiddellijk ophouden met fieldlabevents, maar elke euro en beschikbare mens inzetten om zo snel mogelijk verantwoord de maatschappij te kunnen heropenen. Geen brandjes blussen, maar zorgen dat er geen brand komt. Dit kan maar door één ding: iedereen zo snel mogelijk vaccineren:

Jaap van Dissel for president!

 

Beoordeel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *